Is uw Odoo webshop klaar voor black friday op vrijdag 29 november 2019?

Is uw Odoo webshop klaar voor black friday op vrijdag 29 november 2019?

Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met aanbiedingen. Er zijn winkels die al om drie uur open gaan, en om die tijd staan er al rijen kopers buiten.

Oorspronkelijk komt de naam Black Friday uit de Amerikaanse stad Philadelphia en deze werd in de jaren '50 voor het eerst gebruikt door de politie om te verwijzen naar de enorme verkeersdrukte in en rond die stad op de dag na Thanksgiving.

Rond 1981 werd voor het eerst melding gemaakt van een alternatieve theorie dat op die dag de winkeliers voor het eerst "in het zwart" komen te staan, dat wil zeggen winst beginnen te maken voor het jaar. In de Verenigde Staten is het bij de boekhouding namelijk de gewoonte om verliezen in rode inkt in de boeken te schrijven. Het illustreert hoe belangrijk de kerstperiode is voor het jaarlijks eindresultaat.

Wist je dat het Odoo perfect mogelijk is om een webshop volledig geïntegreerd te koppelen met het backend ERP systeem? Nog op zoek naar een webshop in Odoo? klik hier.


Studenten van de AP Hogeschool werken ook met Odoo!