Aantal Vlaamse starters stijgt met meer dan 10% in eerste helft van 2019

Aantal Vlaamse starters stijgt met meer dan 10% in eerste helft van 2019

Nooit eerder begonnen zoveel Vlamingen met een eigen zaak dan in de eerste jaarhelft van 2019. In de eerste zes maanden van dit jaar werden er 31.275 nieuwe ondernemingen opgericht in Vlaanderen. Ten opzichte van de eerste helft van 2018, ook al een recordjaar, nam het aantal starters in het Vlaams gewest toe met 3.022 eenheden. Dat is een stijging van 10,7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van UNIZO op basis van cijfers van Graydon. "Ondernemen is weer hip", aldus Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. "We zien jaar na jaar dat meer mensen de sprong naar een eigen zaak wagen en dat is uiteraard goed nieuws. Toch blijft een goede ondersteuning voor starters belangrijk."

 "Als deze trend zich voortzet, stevenen we opnieuw af op een recordjaar wat betreft het aantal starters", zegt Danny Van Assche. Vermits nog niet alle informatie over de starters verwerkt is, verwacht UNIZO dat er nog ruim 400 starters zullen bijkomen.

Snel op weg met de DynApps Quickstart !

U bent pas opgestart en op zoek naar een betaalbare ERP oplossing welke meegroeit met uw onderneming? Probeer dan zeker onze Quickstart demo.

DynApps biedt voor startups een ERP oplossing aan welke meegroeit met uw onderneming. Op die manier is een ERP integratie betaalbaar voor u als pas opgestart bedrijf. De DynApps Quickstart met Odoo kan uw onderneming ondersteunen op vlak van CRM, facturatie, boekhouding, website/webshop, ... Één systeem met één databank waardoor al uw gegevens overzichtelijk blijven en gemakkelijk aanpasbaar zijn.

Lees hier het volledige artikel op Unizo

Wat is Odoo
Odoo is een alles-in-één open source ERP systeem